Livets begivenheder

Kirken er for mange omdrejningspunktet ved de forskellige overgange i et menneskes liv fra fødsel til død. Når livet for et barn begyndes, markerer dåben indgangen til den kristne kirke og medlemskab til folkekirken. Senere i livet markeres overgangen fra barn til ung ved konfirmationen. Og når man finder sammen med sin udkårne, slår kirken dørene op til bryllup. Ringen sluttes ved begravelsen, når livet på jorden er forbi.

Dåb
Når et barn fødes, er det naturligvis ikke i stand til tale, og gudforældre og faddere siger derfor ja på barnets vegne til at træde ind i folkekirken. Ved dåben velsignes barnet og får løftet om altid at modtage Guds kærlighed.Du kan finde meget mere om dåben på www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/daab.

Konfirmation 
Ved konfirmationen bliver konfirmanden bekræftet i Guds kærlighed, og at han vil være med konfirmanden gennem livet. Du bliver velsignet som ved dåben, og ritualet afsluttes med en konfirmationsfest. Få mere at vide om konfirmation på www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation.

Bryllup 

Når du har fundet det menneske, du ønsker at leve sammen med, kan I vælge at blive gift i en kirke, hvis en af jer er medlem af folkekirken. I modtager velsignelsen og siger ja til at elske og ære hinanden, til døden jer skiller.

Inden I kan blive gift, er der en række praktiske forhold, der skal være på plads. I skal blandt andet udfylde en ægteskabserklæring, som I skal bruge for at få en prøvelsesattest fra kommunen. Og I skal overveje, om I vil ændre navn i forbindelse med brylluppet.

Få information om alt om bryllup på www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/bryllup.

Begravelse og bisættelse
På et tidspunkt er vores tid på jorden forbi, og vi skal drage til himmels. Er du medlem af folkekirken har du ret til en kirkelig begravelse eller bisættelse og en plads på en kristen kirkegård.

Ved begravelsen tager de pårørende afsked med den døde. Du kan selv vælge, om du ønsker en begravelse, hvor kisten sænkes i jorden og begraves, eller en bisættelse, hvor kisten køres til krematoriet og bliver brændt. Senere nedsættes urnen på gravpladsen.

Læs mere om begravelse og bisættelse på www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/begravelse.