Lad stilheden sænke sig i Lyderslev Kirke

Lysgloben i Lyderslev Kirke

Når hverdagen bliver for hektisk, og du trænger til en uforstyrret pause, står stillerummet i Lyderslev Kirke klar til frie tanker og ro.

Vi har ofte travlt med mange gøremål i hverdagen. Både på arbejde og hjemme. Og når vi sætter os i sofaen med en god bog og en kop kaffe eller te for at tage et velfortjent hvil, kan vi alligevel skæve til tøjet, der skal lægges sammen, det fyldte bord og vindueskarmene, der trænger til en fugtig klud. 

Den pause, hvor der ingen forstyrrelser er, kan være svær at finde. Men i Lyderslev Kirke har menighedsrådet grebet udfordringen og lavet et stillerum. Her er der tid og ikke mindst ro til fordybelse og hvile. Her er det tilladt med god samvittighed at synke ind i sig selv og tage den tiltrængte pause i den travle hverdag.

Tænd et lys på lysgloben
Stillerummet er placeret i Nordfløjen, og det er åbent for alle i kirkens åbningstid. Når du inviterer dig selv indenfor, kan du samtidig nyde den smukke lysglobe, der i 2014 blev doneret af en anonym giver og udført af det lokale smedefirma Stantek i Store Heddinge. Lysgloben er udformet som en globus, og i midten brænder et stort lys som symbol på verdens lys, Kristus. Rundt om Ækvator kan du sætte et fyrfadslys og tænde lyset for en, du tænker på.

I lysenes skær kan du ikke andet end at få skuldrene ned og lade roen sænke sig over dig. Og når I er flere, der bruger rummet, er lysene jeres samlingspunkt, helt uden yderligere interaktion.


Del dette: