Familiebrunch i Bråby Kirke

I Bråby er børn og børnefamilier i fokus. Derfor holdt menighedsrådet som noget nyt i 2019 en familiebrunch i tilslutning til en gudstjeneste kl. 9. Overraskende mange i alle aldre mødte op, også nogle der ikke så tit kommer i kirken.

De sætter familiearbejdet højt i Bråby Kirke. Men der er grænser for, hvor mange spaghettigudstjenester de kan have, fortæller formand for menighedsrådet, Dora Jørgensen. Derfor var det naturligt at prøve at samle sognets beboere til en familiebrunch efter gudstjenesten kl. 9.

- Vi sad i Grevestolen, hvor greven sad i gamle dage. Her kan vi nemlig dække op til omkring 30 personer, og vi endte med at være lidt over tyve personer til familiebrunchen. Der kom både konfirmander og deres forældre, gamle kirkegængere og familier, der ikke normalt kommer i kirken, så det var en god dag, mindes Dora. 

Ro til at hygge med naboerne
Menighedsrådet sørgede for maden til brunchen, der blev holdt i september og december 2019, og snakken ved bordene vidnede om en hyggelig stemning. Derfor håber menighedsrådet på at kunne byde velkommen til flere af slagsen i efteråret 2020. 

- Gudstjeneste kl. 9 og efterfølgende familiebrunch passer godt ind i familielivet, og det er hyggeligt at snakke med nogle fra lokalområdet. Det er, som om folk har mere tid på det tidspunkt, så der var en dejlig ro på, fortæller Britta Nielsen, der både var deltager i familiebrunchen og også sidder i menighedsrådet.

For Julie Søndergård, der deltog med mand og tre børn, var familiebrunchen en oplagt chance til at lære sine nye naboer og sognet bedre at kende:- Vi er nye tilflyttere og havde kun boet i Bråby nogle måneder, da vi deltog i den første familiebrunch. Det er godt at møde andre mennesker lokalt, specielt fordi det er et meget lille lokalområde. Det var hyggeligt at møde de andre, og vi deltager gerne i flere arrangementer.

Del dette: